Sypeppens insamling mars: Lappa, laga och sy klart dina UFOn

4 mars, 2019 0 av mikael
34373122402_e8e38b9ee1_o
Yes! Äntligen har vi kommit till årets vårmånader. Hur underbart är inte det? Nu börjar det spritta i kroppen igen och kanske finns det till och med lite extra energi för att ta tag i lite roliga projekt! Det firar jag och Josefine så klart med en tema-månad för sypeppen!
 
Mars månads Sypepps-tema – Lappa, laga och sy klart dina UFOn!
 
När våren kommer är det nått extra härligt med att rensa och städa bort den ruskiga vintern. Nu ska  vårjackorna fram och  gamla projekt ska avslutas! Här ska lappas, lagas och avslutas! 
 
28012018-IMG_9465
 
Under mars månads tema får du alltså möjlighet att rensa i garderoberna, avsluta projekt som blivit liggandes lite för länge, laga vårkappan och skänka vidare projektet som du tröttnat på och insett att du inte kommer att avsluta. 
 
Glöm inte att Sypeppens facebook-grupp är en ypperlig plats för att få pepp och råd under sömnadens gång. Kanske behöver du smakråd till den där kappan som aldrig blir klar, teknikhjälp på gylfen som fortfarande  är halvsydd eller kanske kan du hitta nån som gärna tar över det där projektet du själv tröttnat på! Nu rensar vi upp och lämnar plats för nya projekt helt enkelt! 
 11032018-IMG_9758
P.S MEN VAD ÄR ETT UFO? 
 
Ett UFO är en förkortning för meningen ”Unfinished Object” det är alltså de där projekten som du påbörjat men inte riktigt kommit dig för att avsluta. För visst är det inte bara jag och Josefine som har UFOn i garderoberna? 
 
Nu sätter vi igång! 
 

Så här går det till:

1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!

2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a – 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i  detta inlägget