MIN SKAPARPLAN FÖR SYBINGO 2019

MIN SKAPARPLAN FÖR SYBINGO 2019

27 juni, 2019 5 av mikael

I samarbete med  Husqvarna Viking och Slow fashion

ÄNTLIGEN är vi igång med årets sybingo och jag är SÅ tagga på att sticka och sy just nu! Jag har en massa planer på vad jag vill skapa i sommar och jag tänkte att det blir en bra start att berätta om mina planer.

Som ni vet samarbetar jag och Josefine med Husqvarna Viking i år och det känns så roligt! Jag har fått provsy på deras symaskin Opal 690 Q hela våren och det känns så otroligt fint att efter sommaren få lämna den vidare till någon av er för jag är verkligen jättenöjd med maskinen. Den är enkel att sy på och förstå och sen jag fick den har jag blivit sugen på att avancera min sömnad lite. Att faktiskt lära mig maskinen och ge mina projekt bäst tänkbara förutsättningar

Maskinen har något som kallas för Sewing Advisor som är en funktion som hjälper dig att ställa in maskinen till rätt inställningar beroende på vilket tyg du syr i. På displayen väljer du vilken tygkvalité du syr i och vilken söm du ska använda, t ex: Tunt vävt tyg, Raksöm. Då ställer maskinen in bästa söm, stygnlängd, stygnbredd, sömnadshastighet och trådspänning. SÅ SKÖNT! Dessutom visar den på displayen vilken pressarfot och nål du ska använda. Maskinen har också något som kallas för Exlusive sensor system som gör att maskinen känner av tygets tjocklek och ställer automatiskt in rätt pressarfotstryck.

Jag kan alltså avancera min sömnad utan att egentligen göra nånting extra! Nu när maskinen gjort det så enkelt för mig att sy med rätt inställningar vill jag verkligen försöka att sy med rätt nål för rätt tyg (är så dålig på det, brukar köra samma nål till alla tyger tills nålen går av ehe…) Maskinen rekommenderar både synål och pressarfot för vald söm till aktuellt tyg. Så nu har jag satt en tejpbit med alla nålar på symaskinen så att de är nära till hands! Jag återkommer efter sommaren och berättar så klart hur det gått!

Nu över till mina planer! Som sagt är jag EXTREMT taggad på att sätta igång med en massa projekt och jag har satt ihop en enorm skaparplan. Jag förstår ju själv att jag aldrig kommer hinna göra alla projekt, men jag ÄLSKAR att planera projekt och fantisera om vad jag ska göra av allt material. Så varför inte drömma lite extra när jag ändå är i farten tänkte jag! 

Här ser ni de tyger och garner som jag planerar att sy av i sommar. Erkänn att det kliar lite i fingrarna när ni ser bilden! Jag får akut skaparbehov! Vi kikar närmre! 

Först ut har jag ett gäng tyger blandat från stashen som jag planerar att sy kuddar av. Jag vill sy kuddar till min nya kökssoffa och lite nya till sängen. Med kuddarna planerar jag kryssa:

– Till hemmet

Sedan har jag lite plagg jag  vill sy. Av det gulprickiga tyget från Gårda tänker jag sy en Jessicadress av Mimi Ford men först syr jag en bärbar toille av det blå och vitrandiga bomullstyget från loppis. 

Med Jessicadress planerar jag att kryssa:

– Skapa något somrigt
– Skapa efter ett indiemönster

Av det prickiga tyget har jag tänkt sy en byxdress av samma mönster som den blommiga jag sydde förra året. Med byxdressen planerar jag att kryssa:

– Skapa en ficka
– Skapa något i linne

Det blommiga tyget är på god väg att bli en omlottkjol, den är faktiskt nästan klar! Med kjolen planerar jag att kryssa:

– Sy en kjol
– Sy något av loppismaterial

Sedan har vi min ”Jo – men -jag- kanske -faktiskt -hinner -hög”. För att undvika att inlägget blir milslång så nöjer jag mig med att säga. Jag har PLANER för dessa! 

Jag planerar även att sy ett förkläde i sommar! Ett så underskattat plagg ju! Jag planerar att sy ett förkläde i riktig 60-talsanda, A-linjeformad, runda fickor och knäppning i bak. Med förklädet planerar jag att kryssa:

– Sy något i loppistyg
– Testa en ny detalj

Jag har hittat två fina t-shirtar på loppis som jag planerar att sy om! Med dessa planerar jag att kryssa: 

– Sy en Remake 

Jag har dessutom bestämt mig för att ta tag i den blommiga klänningen som jag sydde förra sommren men som jag inte blev nöjd med och därför inte använt. Så nu ska den sys om. Med klänningen planerar jag att kryssa: 

– Gör klart ett UFO

Avslutningsvis ska jag ju så klart också sticka! Först ut har vi Crosshatch pullover av Skala patterns i ett så fint garn från Magasin Duett. Med tröjan planerar jag att kryssa:

– Sticka något

Jag har börjat sticka på Ginevra Tee som kommer bli en helt perfekt sommar t-shirt. Med T-shirten planerar jag att kryssa:

– Skapa efter ett indiemönster
– Skapa på resande fot
– Skapa något i Lin

Sist men inte minst ska jag sticka den här ärtiga soljumpern! Den kommer bli ljuvlig! 
Med soljumpern planerar jag att kryssa:

– Skapa något somrigt
– Skapa något i garn 

De rutor som återstår för mig att klura lite på är: Skapa en väskaLaga ett plaggsy ett blixtlåsSkapa underkläder, Skapa en huvudbonad och skapa en accessoar

Här med får jag kryssa min första ruta i sybingon: Gör en skaparplan. Nu vill jag så klart veta vad ni planerar att skapa i sommar. Lämna en länk i kommentarsfältet och tagga oss på instagram så vi får ta del av era skaparplaner! Låt sybingon börja!