En liten dos galenskap och en  hög med dyrbara tyger

En liten dos galenskap och en hög med dyrbara tyger

5 juli, 2019 3 av Fredrika

På sommaren stänger skolan samma dag som vi får sommarlov och öppnar inte igen förrän skolan börjar. Det är nog bra på ett vis, höja blicken lite, ta paus från skolvardagen och få nya intryck att ta med färskt när skolan börjar igen. Och kanske framför allt att vila från skolan och hinna längta riktigt ordentligt.

Ändå kunde jag inte låta bli att få lite panik av tanken och började trycka och färga tyger till ett projekt jag haft i huvudet länge, för att ha lite material att jobba med i sommar.

men lite ångrade jag mig allt när jag sista skoldagarna, på kvällarna och helgen stod och svettades i färgeriet och trycksalen och tänkte förargat. Varför ska jag alltid överdriva?!

Men när skolavslutningen väl kom, alla tyger var klara, lokalerna urstädade, redovisningarna överstökade och skissplatsen ihopplockad. Då kändes det himla bra att ha med den där egenfärgade och tryckta tyghögen hem. Som en liten skatt att få klappa på och jobba med hela sommaren

Så i måttliga mängder tänker jag att en liten dos galenskap då och då lönar sig i slutänden