Den handfärgade kaftanen

Den handfärgade kaftanen

18 augusti, 2019 5 av Fredrika

Tyg: Handfärgat sidentyg i avocado (läs mer om siden som textilt material, hos Johanna)
Mönster: Har utgått från mönstret i denna guide
Svårighet: ▲▲

Första året på min utbildning hölls det en föreläsning på skolan i Naturlig färgning av Lina Sofia Lundin. Alla i min klass gick bananas efter den och vi färgade material som tokar. Bland annat har jag haft ett skirt sidentyg färgad i avocado som jag klämt och känt på sedan dess men inte vetat vilket projekt som varit tyget värdigt.

Jag har även länge velat sy en lång sval morgonrock men inte hittat något tyg som varit värdigt projektet. Tills det slog mig att så klart skulle sidentyget bli en sval, böljande morgonrock!

Jag utgick från guiden jag gjorde förra sommaren: Hur du syr en morgonrock. Men gjorde vissa ändringar. Bland annat valde jag att rullfålla alla fållar, för att förstärka morgonrockens skira uttryck.

Jag är SÅ nöjd med den och glad över att jag vågade sätta saxen i tyget. Den blev till och med så fin att jag använder den som finplagg till fest också. Som en kaftan eller mycket tunn jacka. Ändå bra med ett plagg du både kan ha som morgonrock och som festrock!