Den prickiga byxdressen

Den prickiga byxdressen

30 augusti, 2019 3 av Fredrika

Mönster: Eget mönster (samma som denna)
Tyg: Egentryckt och färgat lintyg
Svårighetsgrad: ▲▲▲

Årets sybingo är avslutad och nu återstår det absolut svåraste för mig och Josefine, nämligen att utse årets vinnare. Det kommer vara otroligt svårt med tanke på hur fantastik stort och engagerat deltagande det varit i år. Jag känner mig helt upprymd och inspirerad som fått dela den här sommaren med er! TACK! <3 Vinnaren utses på fredag om en vecka. Men redan på söndag kör sypeppen igång igen och jag är SÅ taggad. Sypeppen kommer bära med sig lite nyheter och jag hoppas att ni är lika taggade som jag är!

Men nu ska jag prata om byxdressen som ni ser här ovan! Större delen av den sydde jag hemma i dalarna vid symaskinen ute. Så himla mysigt. Tyget tryckte och färgade jag förrförra året i skolan. Det är färgat med krapp och mönstret består av ett enkelt prick-mönster där vissa av prickarna har lite svårt att hålla sig på sina platser.

Mönstret till byxdressen har jag gjort själv och är samma som den blommiga byxdressen jag sydde förra sommaren. Jag gillar verkligen den här modellen på plagg. Den är hur bekväm som helst, sval att bära på sommaren och på vintern är den fin att ha med polotröja och strumpbyxor under. Dessutom så praktiskt med stora och rymliga fickor!

Byxdressen är väldigt enkel att sy, den innehåller varken dragkedja eller knappar, sånt som jag vanligtvis drar mig för att göra. Däremot har jag fållat ärmhålen och omlottdelarna med kantband som jag fållat fast för hand, vilket ju tar lite extra tid. Jag skulle säga att jag på det stora hela är nöjd med byxdressen och kommer använda den mycket!

Vad skapar du på just nu?