Hur du syr ett kuddfodral med knytrosetter

Hur du syr ett kuddfodral med knytrosetter

3 oktober, 2019 0 av Fredrika

Hur du syr ett kuddfodral!

Nu börjar årets mysigaste årstid! Hösten är perfekt för att tända ljus, hälla upp ett glas rödvin och ägna en hel lördagskväll vid symaskinen. Eller koka en kanna te, plocka fram stickningen och spendera en hel dag i soffan med en bra serie.

Så lagom till helgen ska du få det perfekta sömnadsprojektet av mig! Ett enkelt projekt som går fort att sy, alltså ett projekt som går utmärkt att sy en mörk kväll när hjärnan är lite mör. Dessutom är det perfelt att bunkra upp soffan med lite nya kuddar nu när hösten är här och vi kommer spendera många timmar inne i soffan.

Svårighetsgrad: ▲▲

Att tänka på:

Själva sömnaden är enkel: ett sömnadsprojekt som inte kräver mycket tankeverksamhet. Däremot kan det va bra att ägna en liten tanke åt materialval. Välj ett slitstarkt material som tål tvätt och som tål att lutas mot kväll efter kväll. Till exempel bomull eller lin. Min kudde är sydd i ett underbart lite grövre bomullstyg som jag fyndat på loppis!

Du behöver:

Tyg
Tråd
Sax
Nålar
Måttband
Strykjärn
Strykbräda

SICKSACKA. Börja med att sicksacka alla kanter

SY BANDEN. Fålla och vik ihop banden enligt bild.

Sy ihop med raksöm hela vägen runt.

FÅLLA NEDERKANTEN. Vik nederkanten 1 gång ca 3 cm och sedan en gång till. Placera ut två av banden med jämna mellanrum. Sy med raksöm.

Vik upp banden och sy en förstärkningssöm genom att backa och sy fram och tillbaks ca 2 gånger.

FÅLLA ÖVERKANTEN. Vik överkanten 1 gång ca 3 cm och sedan 1 gång till ca 3 cm. Sy med raksöm.

SY IHOP ÖVERLAPPSBITEN. Lägg överlappsbiten räta mot räta med den stora tygbiten, kant i kant i överkant. Placera och nåla fast banden med samma mellarum som du placerat banden i nederkant. Sy med raksöm.

Pressa isär sömmen.

SY IHOP KUDDFODRALET. Vik ner omlottbiten över resten av tyget så att bitarna ligger räta mot räta. Sy sidsömmarna med raksöm.

Sy en raksöm längs lockets överkant.

KLAR!