Den hundtandsmönstrade kjolen och baskern

Den hundtandsmönstrade kjolen och baskern

26 november, 2019 1 av Fredrika

Mönster: Kjol – modifierat A-linjemönster skapat av Josefine, Basker – egengjort
Tyg: Ulltyg från Gårda textil
Svårighetsgrad: ▲▲▲

Nu har jag äntligen lyckats fota och få upp mitt sista bidrag till sypeppen den här månaden som haft tema Mönstermix! Så roligt tema som genererat två blusar, en kjol och en basker och idag ska vi alltså titta lite närmre på kjolen och baskern!

Tyget kommer från Gårda textils vintagelager och är ett superfint huntdtandsmönstrat ulltyg i brunt och ljust rosa. Kjolen är sydd efter ett mönster på A-linjekjol som Josefine gjort och som jag sedan gjort om lite. Kjolen fick två slitsar i fram, är fodrad och har dolt blixtlås mitt bak.

Baskern är sydd efter eget mönster och även den fodrad med lika foder som i kjolen.

Den är fållad med ett brunt ”fejkmocka-snedslåband” och jag tycker bandet verkligen gav baskern pricken över i:et!

Det är nästan synd att fodret är på insidan av plaggen för den rosa färgen gör sig verkligen fint till mönstret!

Jag är faktist riktigt nöjd med både kjol och basker, de kommer absolut att användas flitigt hädan efter och det är ju sömnad när den är som bäst!

Som ni kanske noterat är mitt bidrag en dag sent, november är en tuff månad att vara bloggare i. Så i gengäld får även ni en dag extra efter det här blogginlägget att skicka in ert bidrag (så senast i morgon kväll den 27 november) För jag vill ju såå gärna få se vad ni skapat på månadens tema! Längtar! <3