Ginevra Tee

Ginevra Tee

30 december, 2019 3 av Fredrika

Mönster: Ginerva Tee av Helene Arnesen på Fabel knitwear
Garn: Marks and Kattens lingarn
Svårighetsgrad: ▲▲

God jul och gott nytt år alla fina <3 Jag har haft en lugn jul hemma och tänkte att jag nu i dagarna skulle försöka slänga upp bilder på de saker jag skapat under året men inte hunnit fota än. Som ni förstår hinner allt inte hamna på rätt sida om året, men det gör ju inte så mycket egentligen!

Idag tänkte jag att vi skulle kika på min T-shirt som visserligen blev klar redan i somras (!) men som jag sedan inte fått ändan ur att fota. Vilket verkligen är synd, för i somras nästan bodde jag i den och den har verkligen kvalat upp till ett favoritplagg!

Mönstret är gjort av Helene Arnesen som jag tycker gör så himla fina mönster. Jag har faktiskt hunnit sticka även en kofta som också kommer upp nu i dagarna. Mönstren är enkla och tydliga. Jag valde att sticka min i Marks and kattens lingarn, men två färger istället för en, för att jag hade restgarner hemma som skulle räcka precis. Jag är väldigt glad att jag inte hade tillräckligt av samma färg, för den gjorde sig verkligen bra tvåfärgad.

De gula träknapparna kommer från den lilla garnbutiken vi hade hemma i Avesta men som nu, tyvärr, stängt igen.

När jag stickade t-shirten i somras ingick det ingen resårstickning i urringningen på t-shirten och jag var lite i valet och kvalet om jag ville lägga till en själv, men jag valde att inte göra det.

Nu har jag sett att hon uppdaterat mönstret så att det ingår en resår i halsringningen, och även om jag tycker det är ganska fint med den råa kanten gör det att T-shirten liksom faller ner när jag böjer mig fram, så en får passa sig lite så en inte visar mer än vad en vill så att säga. Så nästa T-shirt får nog en resår. För en till T-shirt blir det minnsann! Gott nytt år alla fin! <3