Remake med sypeppen – Det hundtandmönstrade setet

Remake med sypeppen – Det hundtandmönstrade setet

26 februari, 2020 1 av Fredrika

Mönster: No 8 Svaneke och ett egenkonstruerat byxmönster
Tyg: Ett linne/viskos-tyg från Gårda textils vintagelager
Svårighetsgrad: ▲▲▲

Här kommer mitt sypepps-bidrag lastat! Det ska bli så himla spännande att få se vad du hittat på att skapa den här månaden! Själv har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur och sytt ett matchande set av tyget jag köpte från Gårda textils vintagelager i höstas.

Tyget är en linne/viskos-blandning så ni förstår vilket fint fall och hur svalt det känns mot kroppen. Det här var ett sånt projekt som jag letade efter tyget för att göra just detta. Jag ville ha ett matchande, hundtandmönstrat set, men visste inte exakt hur jag ville att det skulle se ut.

Jag var sugen på att använda mitt favoritmönster, från How to do fashion: No 8. Svaneke, men ville testa att göra en spetsig istället för rund krage. Blusen fick även ett gäng lite större knappar den här gången.

Byxorna har jag velat fram och tillbaks med. Jag var sugen på ett par cigarett-byxor, men nu har jag gjort så många sånna, så jag kände att jag behövde vidga vyerna lite. Jag blev sugen på att testa att sy gylf, linning och hällor på dem för att variera och utmana mig. Men det slutade med att jag ritade ett helt nytt mönster på ett par utställda kostymbyxor med gylf, linning och veck. Hade tyget räckt hade det även blivit ett par fickor, men det får bli till nästa gång.

Jag hade även tänkt att setet skulle få en liten basker, men tyget räckte inte på långa vägar till det. Däremot räckte det preciiiis till en liten fluga som jag sydde efter Josefines eminenta guide.

Jag är sååå glad att jag äntligen fått ihop det här setet som jag tänkt så länge på, det känns också jättekul att den nya kragen jag testade funkade bra och att byxorna sitter som en smäck. Det är roligt när en vågar testa lite nytt att det blir bra!

Nu är jag såå nyfiken på att få sätta mig ner, gå igenom era bidrag och skriva ihop samlingsinlägget<3