En helg som kom och gick

En helg som kom och gick

7 mars, 2020 1 av Fredrika

Förra helgen hade jag och Greta en riktig myshelg. Jag varvade med att få saker gjorda och att sitta i soffan med mina stickningar.

Greta varvade med att testa vilka ställen i lägenheten som var mysigast att ligga på med att ta mycket korta promenader ut genom dörren.

Obligatoriskt för myshelg är så klart gofrukost. Den här morgonen blev det mina favoritfrallor.

De avnjöts medan P1 surrade i bakgrunden.

Greta funderade på om en den nya gungstolen som flyttat in tar priset som det mysigaste sovstället? Särskilt sedan den fått sig en makeover med en bit varmt ulltyg.

Sedan blev det dags för semelbak! Semlor är egentligen ingen favorit hos mig, de är lite för stora och mastiga. Men när jag var liten bakade alltid mormor semlor till oss varje år och de var de bästa. Små och smidiga som min lillebror sa. Mina blev så klart inte lika goda som mormors, men med några års övning kanske jag en dag får till det!

Degen sattes på jäsning

och Greta passade på att hoppa upp från gungstolen för att slå sig ner på fönsterkarmen. Det gäller att hålla koll på sina ägor. Men det är lite svårt att hålla ögonen öppna när det ligger en vaaarm mjuuuuk ullfilt under.

Nä så kan vi ju inte ha det! Bäst att byta plats och vakta de jäsande semlorna istället, men det ääääär så svårt att hålla ögonen öppna!

Semlor blev det iallafall trots den sovande katten.

Hon blev delegerad bort till gungstolen igen! Lyckligt ovetandes om…

Att jag smällde i mig de nybakta semlorna!

Det var inte en glad katt som vaknande när hon insåg att all grädde redan var slickad från fatet…

Sedan föll ljuset över kyrkbacken och vi avslutade helgen med att spela in ett nytt poddavsnitt, så håll utkik, snart dyker det upp!