Sypeppens insamling: April 2020

Sypeppens insamling: April 2020

1 april, 2020 28 av Fredrika

Åh jag är helt mållös inför alla fina bidrag ni skickade in till månadens tema UFO på Josefines blogg. Jag vet hur segt och motigt det kan vara att ta tag i de där oavslutade projekten och därför är det ju så extra fint att göra det tillsammans. Det är ju så mycket bättre när saker kan användas än när det ligger gömt i någon vrå och att göra det tillsammans är ju lite utav Sypeppens melodi. Eller inte så lite, det är faktiskt hela Sypeppens själ! Den här månaden känns just det viktigare än något annat.

TEMA: ISEWLATED

Så denna månaden har vi valt temat isewlated, som alltså är en ordlek med det engelska ordet isolated (isolerad) men där ”so” alltså har bytts ut mot ”sew”. Hashtagen #isewlated2020 har cirkulerat ett tag och det är inte vi som kommit på den. Men vi tycker att den verkligen visar vad det virala skaparrummet på internet kan bidra med och att den visar upp textil-instagram när det är som bäst!

Den här månaden ska vi alltså skapa under temat isewlated och självklart får du välja precis vilken textil teknik du vill. Vi vill se vad du skapar nu där hemma helt enkelt! Nu mer än någonsin vill vi skapa tillsammans med dig, finnas här lite extra och få mötas i skapandet! Under månaden kommer vi anordna syjunta i vår Facebook-grupp vid några tillfällen där vi kan träffas i en facebook-tråd och visa vad vi skapar på just nu, be om råd och hålla varandra lite sällskap. Vi kommer såklart hojta när det är dags för första tillfället och hoppas att du vill vara med! Glöm inte att tagga dina bilder med #sypeppen och #isewlatedmedsypeppen så vi kan följa varandras process!

MÖT MÅNADENS SYPEPPARE: LINNEA!

Hej Linnea! Vad roligt att du vill vara månadens sypeppare! Du har ju varit en aktiv och engagerad sypeppare sen flera år tillbaks! Kan du inte berätta lite om dig själv? 

Det var väldigt roligt att bli tillfrågad! Jag är rätt så blygsam person som ogillar att framhäva mig själv. Så att kalla mig själv en kreativt lagt person känns som skryt även om det är en bra beskrivning av mig. 

Jag har alltid hållit på med olika kreativa uttrycksformer. När jag var yngre målade jag mycket och jag har också prövat att dreja. Stickningen har alltid varit närvarande i mitt liv eftersom både mamma och farmor stickade. Själv lärde jag mig sticka när jag var runt 8-9 år. Men det var först i slutet gymnasiet som jag faktiskt började sticka på riktigt. I perioder av stress har mitt textila skapande varit ett sett att koppla av och hitta tillbaka till lugnet.

Åh jag tycker inte alls det är skryt utan som du säger en bra beskrivning av dig! Men jag förstår så klart vad du menar! Minns du när du va med i sypeppen första gången? 

Jag är inte helt säker på när det var om jag skall vara helt ärlig. Men jag tror att något av det första projekten jag deltog med var en rosa-lila stickad trekantssjal med en spetskant. Det var nog runt 4 år sedan.

Du har ju också en egen blogg där du bloggar om ditt textila skapande. Hur kommer det sig att du började blogga? 

– Oj det var en väldigt bra fråga. Jag tror att jag började blogga i sena tonåren för att det var något som ”coola” personer höll på med och att jag försökte bli lite mer ocool. Fast jag vågade inte berätta för någon att jag skaffat en blogg. Så det var väl en moment 22 situation där. Sen tog det ett par år innan jag kom på att bloggen kunde vara ett sätt att dokumentera mitt textila skapande.

Haha! Se där! Jag är väldigt glad att du kom på att du kunde göra den till en skaparblogg! Du både stickar och syr ofta i fina färger och mönster. Jag som själv gillar färg och mönster blir så klart nyfiken på att få veta, vart letar du efter inspiration när du skapar? 

Jag hittar min inspiration igenom sociala medier, mönsterböcker, serier och film. Oftast dras jag till personer som själva använder sig av mycket färg. Ibland kan jag även hitta inspiration i konstverk. Hittar jag någon färgkombination eller mönster som jag gillar sparar jag en bild på som jag kan använda som inspiration till ett nytt projekt.

Det är ju supersmart att spara bilder på fina mönster och färger! Vi befinner ju oss i högst märkliga och oklara tider just nu och med förhoppning om att Sypeppen ska kunna vara med och skapa lite gemenskap och skaparlust har vi valt att ha tema ”Isewlated med sypeppen”. Min sista fråga är helt enkelt, vad vill du skapa på denna månad? 

Det känns verkligen som ett högaktuellt tema. Jag tror att kreativitet och skaparglädje är det som kommer ta oss ur detta tidvis mörka som hänger över oss. Så det är verkligen tur att vår värld är väldigt digital, så att vi kan skapa tillsammans även på distans. 

Jag skall försöka sy en oversize-tröja i ett blommigt tyg som jag köpte i höstas. Förhoppningsvis får jag lite tid att göra det i påskhelgen.

Väldigt hoppfullt och klokt sista svar! Tack snälla, fina Linnea för att jag fick ställa några frågor till dig, för alla fina bidrag till sypeppen och all inspiration och pepp du bidrar med! 

Och glöm för all del inte att gå in och botanisera på Linneas fina blogg och följa hennes på instagram!

Så här går det till:

1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!

2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a – 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i  detta inlägget