SYBINGO 2020

SYBINGO 2020

22 juni, 2020 9 av Fredrika

Hej sypeppare! Äntligen, äntligen är det dags för årets roligaste skaparutmaning och vi är såå taggade!

Traditionsenligt är det idag dags för starten på sommarens sybingo! För er som inte vet är sybingon ett återkommande initiativ som drivs av mig och Josefine. Vårt mål är som vanligt att motivera och inspirera till textilt skapande, och under sommaren gör vi det med hjälp av en bingo.

Årets sybingo känns viktigare än någonsin, efter en tung vår med reserestriktioner, inställda event, många som förlorat sina jobb och uppdrag, och kanske också nära och kära. Även om vi nu får resa inom landet hoppas vi att alla verkligen tänker efter och tar sitt ansvar. Vi kommer båda satsa på en hemma-sommar, där skapandet får ta extra mycket plats. För mig är skapandet alltid ett sätt att komma bort från det som tynger mig, och jag vet att det är likadant för många av er som läser våra bloggar. 

Vad är sybingon?

Sybingon är en rolig utmaning, och ett sätt för oss att inspirera till textilt skapande, och motivera till att testa nya tekniker och metoder. Bingobrickan förändras från år till år, även om vissa luckor förblir desamma. Efter förra sommarens bingo fick vi massa bra feedback gällande luckorna, och vi hoppas att årets bingobricka ska kännas extra rolig och utmanande. Är det någon lucka som känns oklar? Bara lugn, imorgon kommer ett inlägg med förklaring och tips till alla luckor. 

Vill du skriva ut bingobrickan? Tryck här.

Årets samarbetsparter

Sybingon är utmaning, ingen tävling. Men tack vare våra underbara samarbetspartner och sponsorer har vi möjligheten att lotta ut ett antal vinster. Hur du gör för att ha chansen att vinna ett pris läser du längre ner.

Årets samarbetspartner är, precis som förra året, Husqvarna Viking! Vi är så glada att de är med oss, och de har även i sommar bidragit med en symaskin som vinst! I år är det symaskinen Husqvarna Viking Emerald 116 som kommer lottas ut till en av sybingons deltagare.

Både jag och Fredrika kommer sy på Husqvarna-maskiner hela sommaren, och visa upp funktioner vi tycker extra mycket om.

Årets sponsorer:

Förra året önskade ni fler möjligheter till vinster, och tack vare årets sponsorer kommer det bli så! 

Tygverket har två butiker med fantastiskt sortiment i Stockholm, men även en superbra webbshop. En sybingo-deltagare kommer vinna ett presentkort värt 1000 kr, som går att utnyttja både i butikerna och på webbshoppen.

Mönsterfabriken är ett ganska nystartat företag som säljer otroligt fina mönster, både tryckta och i PDF-format. En sybingo-deltagare kommer vinna ett presentkort värt 300 kr, vilket motsvarar ett tryckt mönster + frakt, eller två PDF-mönster.

Järbo garn är ett väletablerat företag som säljer garner, virknålar, stickor och ja, det mesta du behöver till dina garnprojekt faktiskt! En sybingo-deltagare vinner det här lyxiga stick-setet med utbytbara tippar!

Hur gör man för att ha chans att vinna ett pris?

I år kommer vi lotta ut alla vinster. För att ha chans att vinna något av priserna ska du kryssa så många av bingobrickans rader som möjligt – lodrätt, vågrätt eller vertikalt (max 5 rader). Antalet rader du lyckas kryssa ger dig lika många lotter i vinstutlottningen, och alltså större vinst-chans. Men det betyder alltså att du inte längre behöver kryssa hela brickan för att ha chans att vinna.

Vi kommer lotta vinsterna och avslöja vinnarna en vecka efter avslutad sybingo, men vi återkommer med mer info angående detta.

Så här går det till:

– Sybingon pågår till den 23 augusti.

– Kryssa genomförda rutor och få en hel rad: lodrät, diagonal eller vågrät (max 5 rader). Ju fler rader du har klarat av, desto större chans har du att vinna något av priserna.

– För att delta i sybingon och ha chans att tävla om våra vinster ska du ladda upp bilder på dina kryssade rutor på instagram, samt tagga bilderna med #sybingo20 och @sypeppen. Dessutom ska du följa @sypeppen, och @husqvarnaviking_sverige på instagram. Tänk på att du måste ha öppet konto för att vi ska kunna ta del av dina bilder.

– Det är det som du skapar under sybingo-perioden som räknas. Du kan alltså inte kryssa rutor med sånt du skapat tidigare.

– För att vara med och tävla om vinsterna ska du senast den 23 augusti skicka in info om antal kryssade luckor. Vi återkommer med mer info om detta.

– Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tänk på att:

– Ett skapat projekt kan generera flera kryssade rutor. Om du exempelvis gör en remake där du testar en ny detalj kan du kryssa över båda de rutorna.

– Vårt främsta mål med sybingon är att den ska generera kreativitet, och därför vill vi självklart uppmuntra till att tolka rutorna fritt. Det är dock textilt skapande som gäller.

– Alla som vill får medverka, men för att kunna vara med och tävla om vinsterna måste du medverka via instagram. Om du inte har ett konto, eller inte vill använda ditt privata konto till sybingon – skapa ett nytt konto. Tänk på att du måste ha ett öppet konto för att vi ska kunna se dina bilder. 

Genom att tagga dina bilder med #sybingo20 godkänner du att vi repostar dina bilder, både på instagram och våra bloggar