Den röda fluffiga koftan

Den röda fluffiga koftan

22 januari, 2021 0 av Fredrika
Den röda fluffiga koftan


Mönster: Eget
Garn: Loppisfyndat tjockt mohairgarn
Svårighetsgrad: ▲▲▲

Den röda fluffiga koftan


Den röda, fluffiga koftan är ÄNTLIGEN klar! Eller, den blev faktiskt klar för några veckor sedan, men jag har ju haft så mycket att visa upp, så den fick snällt vänta på sin tur!

Den röda fluffiga koftan


Förra vintern hittade jag en MÄNGD med tjockt, rött mohairgarn på en loppis i Stockholm. Det var FÖR bra för att inte släpa med sig hem. Det här året har jag dessutom, som alla andra, blivit lätt besatt av fluffiga garner så det var ett erbjudande som var för bra för att tacka nej till helt enkelt. Garnet åkte med hem, men sedan visste jag inte riktigt vad det skulle få bli.

Den röda fluffiga koftan


Men så blev jag sugen på en midjekort kofta med puffärm och kände att det här skulle det röda fluffgarnet vara perfekt för!


Jag stickade koftan på rundstickor och testade för första gången att steeka även ärmhålen. Det gick finfint! Men sedan fick jag lite problem när jag kom till puffärmen. Puffen kändes för stor och bufflig, den satt för långt ner på axeln och jag blev helt matt. Som det är lätt att bli.


Men så fick jag tips från två personer på instagram om att bara flytta upp ärmen, vilket hade vart min första tanke. Så peppad av dem testade jag att göra det och nu känns koftan SÅ mycket bättre. Mindre puff men samma fluff och en stor dos med 80-talsfeeling. Pricken över iet blev ett gäng glasknappar från gömmerna. Och det var historien om den fluffiga, röda koftan!