Avsnitt 11: Stickningens 1177

Avsnitt 11: Stickningens 1177

1 april, 2021 3 av Fredrika
Avsnitt 11: Stickningens 1177

Avsnitt 11- Stickningens 1177

AVSNITTSGUIDE:

Avsnitt 11 är här och skapligt har återigen ett skapligt ljud. Halleluja. Freddan har fortsatt stickflow medan Beccas stickning snart är i behov av konsultation från stickningens 1177. Efter två specialavsnitt har vi tappat rutinen och fuck upsen och orgasmerna blandas hej vilt. Becca har fått användning för sina gamla, svettiga danst-shirts medan Freddans nästa projekt blir ett huckle eller en clownkrage. God lyssning och GLAD PÅSK!

INTRO:

Vi ber om ursäkt för Beccas lintråd som skapar trevligt(?) bakgrundsljud och för det allmänt dåliga ljudet som det visade sig inte var så dåligt utan funkade ganska bra va?

SKAPAR PÅ JUST NU:

Freddan har fortfarande stick-flow! Hon har stickat en fjärde Virvel Basker i en större storlek, vilket var lite tråkigt. Hon designar också en kompis till baskern: Virvel Kofta, en raglankofta som klipps upp.

För att bryta av med ett enkelt projekt har hon stickat en bandana av Deima men stylar den som huckle. Endast restgarner har använts: Sandnes Sunday och Rauma Plum

Avsnitt 11: Stickningens 1177
Avsnitt 11: Stickningens 1177

Becca broderar på ett yllebroderi som ska bli en kudde efter det här fotot. Hon har tyvärr inte stickflow. 

Hennes Fisherman’s Gansey av Elisabeth Zimmerman är nästan klar men garnet är total-slut. Så nu har hon repat en mössa för att kunna färdigställa projektet.

Avsnitt 11: Stickningens 1177

De lettiska vantarna är superfina men väldigt små…Hon ska också börja sticka Yule av Susan Crawford från The Vintage Shetland Project men har inte allt garn som behövs än.

Istället för att sticka har Becca lagat en massa stickat. Checka in denna teknik. 

Becca har också sytt mycket: Kaftan Dress och Saint Shirt från boken Sy. Hon har till sist bytt ut linningen på Wide Legged Pants, ett gratismönster från Peppermint Magazine

AVSNITTETS FUCK UP

Båda glömde avsnittets fuck-up…

AVSNITTETS ORGASM

Beccas orgasm: har sytt jättesnygga trosor

Freddans orgasm är hucklet som hon redan berättat om

SUGEN PÅ JUST NU

Freddan är sugen på att sticka en till Minerva Cardigan i Alpakka Silke med tillhörande krage. Men vilken färg?

Becca är sugen på att sy ett par arbetsbyxor från boken Sy

Också sugen på att köpa garn från Båvens Spinnhus, färga det med krapp och sticka denna patentstickade tröja. Becca tipsar överlag om designern till den patentstickade tröjan, hon gör många fina plagg. T.ex. älg-tröjan som Becca varit sugen på i flera år.

AVSLUT

Freddan tipsar om sin workshop!