Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

11 juni, 2021 1 av Fredrika

Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

Äntligen nytt avsnitt ute och vi har en massa textila projekt att avhandla! Freddan har haft fullt upp med lansering av nya namnet Alstra och nylanseringen av Virvel basker och Becca kämpar på med sina fuck ups som fortsätter att samlas på hög. 

Freddan pratar om tillfredsställelsen av att ha den perfekta kombon av projekt medan Becca berättar en rafflande historia om när hon blev ifattsprungen av en man som ville ge henne garn gratis. Nu stickar hon ett par uggs av garnet… Vart är världen på väg?! Trevlig lyssning! 

Intro:

Som vanligt har det dröjt innan detta poddavsnitt släppts. Som vanligt beror det på att vi haft så himla mycket att göra. Becca har mest pluggat medan Freddan har jobbat med Josefine för att göra om Sew It Yourself till Alstra Studio. De har bl.a. släppt ett gratismönster på en krage och en syskola. Freddan har också nylanserat Virvel Basker.

Skapar på just nu:

Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

Freddan har sytt en massa kragar. Om du går med i Sypeppens facebook-grupp så hittar du mönstret gratis där.

Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

Hon har stickat ett helt gäng med Virvel Basker och designat en tillhörande jacka där beskrivningen kommer släppas i höst. Här kan du köpa mönstret till Virvel Basker.

Avsnitt 12: Becca stickar mandalas

Stickar på Cardigan no 3 av My Favourite Things Knitwear i Rauma och Mohair

och Livia Krage från Sandnes kollektion Maskepoesi 

Freddan outar även sin orgasm redan här: Maude Tee av Petite Knit som hon ska förlänga till klänning. Stickas i Järbo Lin och Rauma Mohair plum.

Becca stickar på sockorna Snowshoe av Emily Foden. Hon använder Järbos Mellanraggi och ett garn från Hälsinglands Lammkvalité som hon fått gratis på en trädgårdsmässa.

Avsnittets Fuck up:

Becca stickar inte koftan Yves utan en buddhistisk mandala som hon repar igen… och igen… och igen. Fortsättning följer om det funkar denna gång.

Freddan har ingen textil fuck up men har snurrat till det med namnbyte av Sypeppens instagramkonto. Av denna anledning heter kontot fortfarande Sypeppen och inte Alstra.Studio.

Avsnittets Orgasm:

Freddans orgasm är alltså klänningen Maude Tee. Men hon har även en väldigt tillfredsställande kombination av stickprojekt på gång.

Becca är äntligen klar med Gaffer’s Fisherman Gansey av Elizabeth Zimmerman. Bästa tröjan.

Sugen på:

Becca har rester av ett bomullsgarn: Okologisk Fairtrade Pimabomuld, som hon vill sticka en sommartop i. Men vilken? Hoi An Top av Nomad Stitches, Chanvre Top av Solène le Roux eller Alcomar av Hanna Maciejewska?

Beccas årliga sug efter att sticka gosedjur har också slagit till och hon är sugen på att sticka Ronnie the Fox.

Freddan är sugen på en Lucia från Sandnes häfte Maskepoesi.

Hon är också sugen på att sy sommarklänningar samt solhatten från mönstret Sommerpakka av Join the Fabric.

Avslut

Vi pratar om att i kommande avsnitt bjuda in Beccas tjej Elvira, fortsätta svara på era frågor och dricka bubbel. Det ser vi fram emot. Hoppas att du också gör det. Tack för att du lyssnade! <3

Tidigare avsnitt hittar du här.