Här har du mig igen

Här har du mig igen

10 augusti, 2022 8 av Fredrika

Hej kära gamla blogg! 

Det var ett tag sedan sist. Det blev en oplanerad bloggpaus på över ett år. Jag vill att du ska veta att jag inte har glömt dig. Eller är arg på dig. Men allting blev bara så komplicerat. Du har betytt så mycket för mig men plötsligt kände jag mig kvävd av dig. Du krävde så mycket tid och ord och känslor och jag kände inte att jag kunde ge dig det. Du var inte längre det du en gång var för mig. Eller vi var inte för varandra vad vi en gång var. Så jag behövde en paus från dig och från oss. Jag tänkte att gräset nog var grönare på andra sidan. Jag blev lockad av instagrams snabba flöden och tänkte att det är nog där man ska vara. Förlåt för att jag aldrig sa något innan jag lämnade. Men nu har jag varit där på andra sidan och jag kommer tillbaka med svansen mellan benen och får erkänna att jag saknat dig. Jag har saknat bilden och ordet. Tryggheten av att det här är vår plats. Här är det ingen som snubblar in snabbt, utan bokstav för bokstav knappas in i webbfältet och den som kommer in på vår plats gör det för att den trivs just här, på vår plats.


Så förlåt mig, min gamla vän, jag var tvungen att gå, men nu är jag tillbaks. Det blir kanske aldrig som förut men jag har en idé. Jag vill komma hit till dig en gång i månaden och göra det som just du är så bra på. Jag vill skriva och fota. En gång i månaden känns lagom, då blir det ingen stress och press. Se det som ett månadsbrev där vi kan prata om ditten och datten högt och lågt.

Och vet du. Jag tror vi hör ihop på något vis, du och jag. Vi har ju hängt ihop i vått och torrt i ja… Hur många år blir det nu? Elva år på dagen. Prick idag för elva år sedan skrev jag mitt första inlägg. Vilket sammanträffande va? Att jag utan att veta det, får för mig att starta upp bloggen på självaste årsdagen. Så, jag säger ju det. Vi hör ihop du och jag!
Kära gamla blogg, jag vet att du förlåter mig. För du är tryggheten och stabiliteten. Här är det du och jag som bestämmer och nu gör vi det på vårat sätt. Tror du någon finns kvar här? 

Isåfall säger vi hej! Hej och välkommen tillbaka vi har saknat dig som läser och kommenterar! Vi hoppas du vill komma och hänga här med oss en gång i månaden!

Fredrika