Augusti – Ett år senare.

Augusti – Ett år senare.

14 augusti, 2022 2 av Fredrika

Reklam för egen verksamhet

Hej på dig! och välkommen till augustis månadsbrev. Jag bestämde mig alltså för att kika in här igen nu och då och hur kommer det sig då? Jo det är något som jag funderat hit och dit på länge. Men så läste jag Alicias tankar om instagram, bloggen och sociala medier och kände igen mig i varenda tanke och känsla. Hon startade en bloggklubb och jag kände att nu är det dags att skaka liv i bloggen igen! Som ni kanske ser har jag reklammärkt inlägget överst. Jag kommer nämligen skriva lite om mönstret som jag och Josefine släppt och om jackan som jag släppt stickmönster på. Som alltid när jag skriver om produkter ni kan köpa så är jag så klart ärlig med mina tankar och åsikter. Men det hoppas och tror jag att ni redan vet! Men så vet ni redan nu varför inlägget är reklammärkt.
Så vad har hänt sedan sist? Mitt år har till stor del bestått utav att jobba med ansökningar till master-utbildning. Ja jisses vad man kan sitta och pilla med bilder, layout formuleringar osv. I december öppnade ansökningarna och då började jag jobba mer intensivt med det.

Foto: Lovisa Gustavsson

I februari släppte jag och Josefine ÄNTLIGEN vår hemsida och vårt första betalmönster på Svira kjol. Det ligger så mycket arbete bakom Svira och jag är verkligen stolt över mönstret vi skapat. Svira är precis ett sådant där sömnadsmönster som jag själv älskar att sy efter. Det är enkelt och tydligt samtidigt som du får lära dig smarta tips och trix under vägen. Det är tydliga instruktioner med både bilder och text som ger ett välsytt och välsittande plagg. Det kanske låter lite skrytsamt. Men tillåt mig att skryta lite! Jag tror jag sytt närmre 15 Sviror det här året, så jag kan med gott samvete skriva under på att det är ett strå¨lande mönster.

Sedan kom våren och jag släppte ett nytt stickmönster! Virvel jacka fick äntligen se dagens ljus. Även det kändes som en bragd och blev ett mönster som jag känner mig stolt över. Stickskolan fick lite nya stickvideos och jag gick på intervjuer till masterutbildningarna.

I april fick jag besked att jag kommit in på textildesign i Borås och det var en sådan lättnad. Men det betydde också att vårat lilla kollektiv utanför Göteborg hade nått sitt slut och vi sa upp kontraktet till vårt lilla putsade hus med kossor utanför fönstret. Jag sa upp mig från jobbet och började leta lägenhet i Borås!

Jag bestämde mig för att till nya boendet skulle INGA ufon, halvfärdiga projekt eller trasiga plagg få följa med. Nej det skulle RENSAS! Så jag gick igenom vartenda litet plagg och halvfärdigt projekt, delade upp i högar och började sakta men säkert jobba mig igenom högarna. Sydde i en liten knapp, gav bort projekt som jag inte ville färdigställa men som kunde passa någon annan och sakta men säkert flyttades projekten ut ur Ufo-korgen och in i garderoben.

Lagom tills det var dags för flytt var UFO-korgen, hör och häpna tom! (eller okej, en klänning behövde fållas upp för hand, en stickad tröja hade kvar lite broderier och ett par hängselbyxor skulle få knäppen, men TYP klar).


Vi sa hejdå till kossorna och huset och jag låste upp dörren till lägenheten jag ska bo i under mina studier i Borås. Sommaren har jag spenderat med att sitta hemma på verandan och rådda med årets Sybingo och så har jag varit i Borås och målat hyllplan och skrivbord.

Ett år går fort och jag är så pirrig och taggad på att få börja på Textilhögskolan i Borås nu. Kan inte du berätta några rader om hur ditt år sett ut? // Fredrika