Hur du stickar en basker

2 december, 2018 2 av mikael
Hur du stickar en basker

Äntligen är vi inne i december och som traditionen kräver så har jag och Josefine som vanligt en gemensam julkalender där vi delar med oss av julklappar du kan skapa själv. Idag visar jag hur du stickar en basker!

I min första lucka gömmer sig baskern Virvel. Det är en lättstickad basker som du stickar färdigt på en helg. Alltså en perfekt hemmagjord julklapp att ge bort! Jag har stickat min basker i resterna från Fredrikas höstsjal, alltså i Kampes 3-trådiga garn. Du hittar garnet bland annat hos Garnkorgen

Hur du stickar en basker

Jag älskar baskrar och tycker att det är så otroligt fint, men ibland tycker jag att den inte är lika fin när den väl sitter på huvudet. Den glider upp, ser ut som en svamp eller förvandlar en till en tant. Så i baskern Virvel har jag försökt undvika allt det där. Den har ett ganska stort hål för huvudet så att du kan ha den mer liggandes över huvudet och inte behöver dra ner den över pannan och själva baskern har jag inte gjort jättestor, för att undvika svamp-effekten. Jag tycker så mycket om Virvel och hoppas att du också ska göra det! 

De sticktekniker du behöver kunna för att sticka virvel är: 

Hur du lägger upp maskor
Hur du stickar räta maskor
Hur du stickar aviga maskor
Hur du ökar 1 maska höger 
Hur du stickar 2 maskor tillsammans
Hur du syr maskstygn
Hur du fäster tråden i din stickning

Hur du stickar en basker

Glad första advent! <3 Jag ser fram emot att se din Virvel!

ADVENTSKALDER 2018