Hur du gör bees wax wraps

Hur du gör bees wax wraps

23 december, 2018 0 av mikael
Hur du gör bees wax wraps

Glad fjärde advent! Nu är det bara en dag kvar till julafton och förhoppningsvis är du klar med dina julklappar. Annars så går flera av julklappstipsen från årets adventskalender fort att göra. Idag visar jag hur du gör bees wax wraps som du kan ha med dig om du är bortbjuden i mellandagarna, som en bivax-strut! Den är enkel och går fort att göra, perfekt för att använda stuvbitar från loppisar och det bästa är att mottagaren sedan kan fortsätta använda struten som en bees wax-wrap. Alltså som substitut för plastfolie. En present som räcker länge och spar på plasten helt enkelt! 

Hur du gör bees wax wraps

Du behöver: 
Bivax (Jag använde denna)
Tyg
Sax
Plåt
Bakplåtspapper
Tång, pincett eller liknande
Snöre eller band (till dekoration)
Godis att fylla struten med

21122018-IMG_3726

Sätt ugnen på 60-70°.  Klipp tygbitarna i lagom stora bitar. Mina är 20*20 cm.  Lägg tygbiten på en plåt och strö ut bivaxet över hela tygbiten.   

Sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills allt bivax smält. Ta ut plåten ur ugnen och lyft upp tygbiten med en tång eller liknande tills den svalnat något. 

21122018-IMG_3734

Forma till en strut, fyll med godis och knyt om med ett fint band! Klart! Nu hoppas jag du vet hur du gör bees wax wraps! GOD JUL NU ALLA FINA! <3 

ADVENTSKALDER 2018

Det här är fjärde luckan i Sew It Yourselfs julkalender. Övriga luckor hittar du här: 
Hur du stickar en basker
Hur du syr en väska
Hur du syr och broderar ett mobilfodral
Hur du syr ett cross back -förkläde
Hur du syr en rynkad kudde
Hur du syr ett i-padfodral