JENNY OVERALL OCH SVANEKEBLOUSE!

JENNY OVERALL OCH SVANEKEBLOUSE!

10 maj, 2019 0 av mikael

Här kommer mitt andra bidrag till sypeppen den här månaden! Ett par Jenny overall från Closet case patterns och en Svaneke blouse från How to do fashion! Och jag är såå nöjd med båda! 

Jenny overall har jag sytt i ett tyg som jag fått av min kompis Matilda som i sin tur fått det av sin mamma Katarina. Katarina sydde en byxdress av tyget på 80-talet så då tyckte jag det var passande att sy ett par hängselbrallor av tyget som var kvar! ÄLSKAR TYGET! <3 

Jag älskar att mönstret innehåller så mycket fickor och fina detaljer, mönstret var väldigt lätt att rita av och instruktionerna väldigt tydliga. 

Dessutom sitter de som en smäck och jag vet redan vilket tyg jag ska sy nästa par i! 

Under har jag alltså en Svaneke blouse som jag hoppat över peplumet på (heter det så? Eller har det ett svenskt namn?). Jag har länge letat efter ett bra mönster på en mindre blus i lite vintageanda som sitter skönt. Här har ni svaret ↑ Lättsydd och SÅ skön. 

Denna är sydd i ett mjukt flanelltyg fyndat på loppis och även denna planerar jag att sy fler av! Vad syr du på just nu? Här hittar du insamlingsinlägget för maj månads sypepp. 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

Vad är sypeppen?
Vad är Sewityourself?
Siy.sewityourself på instagram
Sypeppens facebookgrupp