Hur jag sorterar mina UFOn

Hur jag sorterar mina UFOn

5 mars, 2020 2 av Fredrika

Woohoo! Jag är så taggad på Sypeppens tema #ufomedsypeppen den här månaden. Vi har tema UFO varje år i mars vilket är så himla skönt och bra, det betyder nämligen att jag numer aldrig har några UFO-projekt som blir liggandes mer än ett år.

Så redan i helgen satte jag igång med månadens utmaning och drog fram alla mina UFOn. För några år sedan skrev jag faktiskt ett helt inlägg där jag visade hur jag gör när jag sorterar mina UFOn och går tillväga för att beta av högen. Men även Josefine har skrivit ett inlägg som är purfärskt. Så du kommer få massor med tips om hur du kan gå tillväga för att ta dig an månadens utmaning. Idag tänkte jag iallafall visa hur långt jag kommit hittills!

Där längst in i hörnet ser ni min korg med ”pågående” projekt. Som ni kanske anar är projekten inte suuuuper-pågående allihop utan de har snarare jäst till sig till ett par goa UFOn. Så nu var de hög tid att ta tag i UFO-degen och gräva mig längst ner i korgen.

Här ser ni den ”ljuva” UFO-degen! En salig blandning av projekt, diverse tygstuvar och konstiga föremål som inte alls hörde dit.

Greta blev helt matt av alla mina projekt och allt mitt stök…

Huuuur ska det gå?!

Jorå, efter lite sorterande hade jag sorterat ut allt som inte hörde dit och sorterat upp dem i högar i kategorierna: Plagg som ska remakas, Projekt som ska avslutas, plagg som ska lagas, Projekt som ska korrigeras och Plagg som ska sys om till mina mått. Under månaden kommer jag fokusera på kategorierna: Projekt som ska avslutas, Plagg som ska lagas och Projekt som ska korrigeras.

Till högen Plagg som ska lagas, gick jag även igenom garderoben och plockade ut resten av mina plagg som behöver lagas. Denna hög kommer få ligga framme, nära tillhands med allt som behövs för att plaggen ska bli hela igen. De flesta behöver nån typ av handsömnad, så det är perfekt för att ta nått projekt varje kväll och beta av. Några behöver lagas vid symaskinen så de samlar jag ihop och river av av vid samma tällfälle.

Sedan har vi plagg som ska korrigeras. Dessa ska jag testa och uppdatera mig om vad det är som behöver göras. De röda byxorna borde inte ta allt för lång tid. Klänningen däremot skulle det kunna vara lite mer jobb på så den får vi se om jag hinner klart med.

Sist har vi alltså högen med oavslutade projekt. Det är en kudde som bara ska sys ihop snabbt för hand, en kudde som ska sys till min gungstol, en tröja som ska fållas nedtill och så mina hängselbyxor som är utklippta men som jag inte kommit längre än så med. Så hängselbyxorna får vi också se om jag hinner göra den här månaden.

Nu är jag så klart jättenyfiken, vilka UFOn ska du riva av den här månaden? Vad är du pepp på att få färdigt och vad känns extra utmanande?