Workshop! Lär dig sticka efter mönster!

Workshop! Lär dig sticka efter mönster!

18 februari, 2021 1 av Fredrika
Workshop! Lär dig sticka efter mönster!

I höstas blev jag kontaktad av Skillbreak som undrade om jag ville göra en workshop via dem. Skillbreak är en marknadsplats som förmedlar olika kurser och workshops.

Själv har jag alltid älskat att lära mig nya saker. Om det funnits tid och möjlighet hade jag gärna studerat hela livet. Nu ser ju verkligheten inte riktigt ut så. Då är det himla härligt att möjligheten finns att få mikro-utbilda sig och förkovra sig i nya ämnen via workshops! Workshops är ett perfekt tillfälle för att testa på nya saker, fördjupa sin kunskap och framför: bli inspirerad!

Något som jag gillar lika mycket som att lära mig nya saker, är att få lära ut till andra. Så ni förstår min pepp när jag fick det här roliga uppdraget. Så vad ska min workshop handla om då?

Workshop! Lär dig sticka efter mönster!

Jo men stickning så klart! Ett av mina favorit-ämnen. Workshopen kommer hållas på Zoom, perfekt så här i corona-tider. Fokus på stickworkshopen kommer vara att du får redskap för att känna dig fri och självständig i stickningen. Fokus kommer inte ligga på att lära dig att sticka räta och aviga maskor. Det tänker jag att det både är lugnare och enklare (och gratis) att göra via Youtube. Att lära sig sticka är inte svårt, men det kan vara svårt att veta var du ska börja om du inte gjort det förut.

På workshopen får du konkreta tips kring, mönster, garn och stickor. Vad som är bra att tänka på och hur du tolkar och läser en stickbeskrivning. En workshop för dig som vill ta dina räta och aviga maskor vidare och börja skapa plagg av dem!

Workshop! Lär dig sticka efter mönster!

Det här lär du dig i workshopen:

Läsa stickbeskrivning
Stickningens grundteknik
Val av garn
Val av stickor
Masktäthet
Garnvikt
Tips för när du fastnar

Workshop! Lär dig sticka efter mönster!

Inga förkunskaper eller material krävs eftersom det är förkunskaperna du ska få för att känna dig trygg att botanisera bland stickor och garn. Fokus kommer vara på att du ska känna dig trygg i att välja, läsa och sticka efter mönster. I workshopen utgår vi från mönstret på Virvel basker. Efter workshopen har du fått de kunskaper du behöver för att sticka vidare på egen hand. Vi utgår från mönstret på baskern, men kunskapen kan du så klart applicera på vilket stickmönster du vill.

Låter det här som en workshop för dig? Då är du varmt välkommen att anmäla dig hos Skillbreak och sedan ladda upp med fika, så ses vi på Zoom. Jag ser verkligen fram emot att träffa dig! Om du har några frågor är det bara att du hör av dig!