Hur du stickar en disktrasa

Hur du stickar en disktrasa

13 december, 2017 0 av mikael
Hur du stickar en disktrasa

Idag kommer tredje julklappstipset! Jag ska visa hur du stickar en disktrasa! Har du nån i din närhet som redan har allt den behöver och som det är svårt att hitta på vad du ska ge till? Då är det här en perfekt julklapp för alla behöver ju en disktrasa! Kanske kan det kännas lite fräckt att ge en disktrasa i julklapp men det är faktiskt en jättebra disktrasa som aldrig blir så där sunkig som wettextrasor, den går att tvätta om och om igen och så är den ju så fin också!

Min disktrasa stickar jag i mosstickning och alla tekniker du behöver kunna för att sticka trasan finns i min stickskola och jag har länkat till alla moment i beskrivningen. Det här är en julklapp som är billig och som du gör färdigt på några kvällar framför en bra serie med en kopp te och lussebullar till hands!

Hur du stickar en disktrasa

✂ Garn ca 50 g (Jag stickade min i lin men du kan också använda t ex bommul, hampa eller bambu)
✂ Stickor (Du kan med fördel använda lite grövre, jag använde nr 4.5)
✂ Stoppnål
✂ Sax

Förkortningar:
r – Rät maska
a – Avig maska

18112017-IMG_8701

Lägg upp 42 maskor eller så många maskor du behöver för att få en lagom disktrasa.
Varv 1.  Sticka 1r, 1 a varvet ut
Varv 2. Sticka 1a, 1r varvet ut.
Upprepa dessa två varv tills disktrasan är lagom stor. Maska av och fäst trådarna.

Klar!

18112017-IMG_8706

Tidigare adventsluckor:
Hur du virkar en nätkasse
Hur du syr en kaftan
Hur du syr en grythandske
Hur du syr och broderar ett datorfodral
Hur du stickar en disktrasa
Hur du syr ett penselfodral  

Julkalendern är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.  

Vad är sypeppen?
Vad är Sewityourself?
Siy.sewityourself på instagram
Sypeppens facebookgrupp