Den gulprickiga höstklänningen

Den gulprickiga höstklänningen

25 september, 2019 6 av Fredrika

Mönster: Jessica Dress av Mimi G Ford
Tyg: Crepad viskos från Gårda textil
Svårighetsgrad: ▲▲▲

Den här månaden har vi haft tema Höstpepp på sypeppen och idag är sista dagen att skicka in ditt bidrag och det gör du i insamlingsinlägget här, där kan du även läsa intervjun med månadens sypeppare Alicia Sivert. Den sista september publicerar jag inlägget med alla era bidrag men om du redan nu vill ha en liten tjuvkik vad alla jobbat med tycker jag du ska kolla in våra hashtags, #sypeppen och #höstpeppmedsypeppen på instagram!

Men nu ska vi prata lite om den här skönheten istället (syftar alltså på klänningen och inte mig… för att förtydliga…) som ni som lyssnat på senaste avsnittet av Skapligt vet att jag hade en del besvär med. Men vi återkommer till det!

Klänningen är alltså sydd efter Mimi G:s mönster Jessica Dress, alltså samma mönster som jag sydde den randiga klänningen efter i somras. Det är ett enkelt mönster, som är välskrivet och lätt att följa! Jag skulle absolut rekommendera det som ett nybörjarmönster.

Tyget kommer från Gårda textil i Göteborg och är ett heeelt underbart crepat viskostyg i en riktigt solgul nyans och ett underbart fall. Meen jag stötte ganska snabbt på problem.

Jag har aldrig tidigare sytt i ett crepat tyg och där med heller inte reflekterat över hurvida jag behövde förbereda tyget innan sömnad. Jag borde så klart, inser jag, så här i efterhand, strykt ut alla veck, sytt klänningen lite för stor och sedan slängt in den i tvättmaskinen för att få den att crepa sig igen. Gjorde jag så? Aboslut inte… Jag klippte det supercrepade tyget och slets mellan att ibland försöka släta ut det lite och ibland inte. Jag fick lite panik helt enkelt. Summan av kardemumman blev att alla delar blev lite tjossan hejsan och svåra att få ihop…

Till slut fick jag iallafall ihop klänningen och åkte in till tygaffärn i Bengtsfors och köpte små gula knappar. Efter det fick jag faktiskt sprätta upp fållen nertill och klippa den jämn för att den hängde på vissa ställen.

Ett tag kände jag INTE några kärlekskänslor för den här klänningen och ville knapp se åt den. Men efter en användning är den faktiskt förlåten för allt. Jag gillar den SÅ mycket <3 Nu är jag så nyfiken och spänd att få se vad DU skapat! <3