Jessica Dress och Jelly fish jumper

Jessica Dress och Jelly fish jumper

18 juli, 2019 7 av Fredrika

I samarbete med  Husqvarna Viking och Slow fashion

Klänningen


Tyg: Randigt bomullstyg från loppis
Mönster: The Jessica av Mimi G Syle
Svårighet: ▲▲

Tröjan

Garn: Ullcentrum
Mönster: Jellyfish jumper av Jenny Beckman
Svårighet: ▲▲

Min Jessica Dress och Jellyfish jumper är klara och jag är SÅ nöjd med båda projekten! Klänningen är alltså sydd i mönstret The Jessica som jag köpte och laddade ner som PDF-mönster. Mönstret var lite klurigt att tejpa ihop tycker jag, men själva sömnaden gick som en dans!

Det är ett relativt enkelt sömnadsmönster som inte innehåller några svåra sömnadsmoment förutom knapphålen. Gamla Berninor i all ära men jag ska erkänna att just knapphål är något som jag tycker att nya maskiner oftast är bättre på.  Opal 690 Q som jag fått låna från Husqvarna Viking över sommaren och som ni har chans att vinna är superenkel att sy knapphål på. Du gör en snabb inställning, märker ut vart knapphålen ska sitta och sedan är det bara att tuta och köra! Så skönt! I vanliga fall drar jag mig för att sy knapphål med med den här symaskinen var det inte ett dugg svårt och dessutom gick det snabbt som attan. Tur det eftersom klänningen fick nio (!) knapphål!

Tyget köpte jag på loppis förra sommaren och knapparna har jag ärvt från farmor!

Jellyfish jumper var ett riktigt drömprojekt att sticka. Det var lagom många moment som ingick i mönstret så det var väldigt lätt att komma in i stickningen samtidigt som den aldrig blev tråkig.

Garnet är från Ullcentrum och är så mjukt och härligt både att sticka i och ha på sig!

Jag älskar tröjans krage och tycker hela modellen på tröjan är så otroligt fin och välsittande.

Jag har näst intill bott i både tröjan och klänningen sedan de blev klara och det får en ju säga är ett bra betyg!

Jelly fish har varit klar ett bra tag så med den blir det inga sybingo-rutor kryssade med Jessica Dress får jag däremot kryssa: Skapa något inför en resa och sy något i loppistyg! Planerar du att kryssa några rutor i helgen?

Läs mer om Sybingon här

Mina Sybingo-inlägg:

Min skaparplan
Hur du syr ett kuddfodral
Mina favoritmönster