Hur du syr en scrunchie

Hur du syr en scrunchie

20 juli, 2020 3 av Fredrika

I samarbete med Husqvarna viking!

Nu har jag fått hem symaskinen som jag ska provsy på i sommar, alltså den maskinen som DU har chans att vinna i årets sybingo! Det är roligt att testa olika symaskiner att sy på, särskilt Husqvarnas. De är rejäla och krånglar inte och sånt uppskattas ju verkligen när en syr. Första projektet på symaskinen blev iallafall ett gäng scrunchies! Ett perfekt projekt för att lära känna en ny symaskin tycker jag! Så idag visar jag: Hur du syr en scrunchie

Läs mer om hur du deltar i sybingon och om symaskinen här.

Hur du syr en scrunchie

Hur du syr en scrunchie

Att sy en scrunchie är superenkelt och perfekt för att använda upp små tygrester och resårstumpar. Dessutom är det SÅ fint att kunna matcha sina egensydda plagg med en scrunchie i håret tycker jag!

Svårighetsgrad: ▲

Hur du syr en scrunchie

Att tänka på:

Helt ärligt är det egentligen bara att köra på! Du kan göra scrunchien i vilket storlek du vill och i de flesta tyger. Tänk bara på att inte göra scrunchien för smal så att det blir svårt att vränga den och få igenom resårbandet. Jag tycker att 55 * 10 plus sömsmån ger en perfekt scrunchie! Ett tips är att sy många scrunchies när du ändå är i farten!

Hur du syr en scrunchie

Du behöver:

Tygrester
Små restårstumpar ca 18 cm/ scrunchie
Sax
Måttband
Knappnålar
Synål
Tråd

Gör så här:

Hur du syr en scrunchie

KLIPP UT TYGET. Börja med att klippa ut tyget, glöm inte att räkna med sömsmånen.

ZICKSACKA. Zicksacka tyget hela vägen runt (om du syr på vanlig symaskin, om du ska overlocka hoppar du bara över det här steget!)

SY IHOP. Sy ihop tyget på längden med raksöm. Fäst tråden i början och slutet genom att backa fram och tillbaks med symaskinen några gånger.

VRÄNG. Vräng scrunchien och för in resårbandet, se till att båda ändarna är på utsidan. Knyt ihop med en knut.

SY IHOP 2. Sy ihop öppningen för hand, hela vägen runt med små stygn.

KLAR!

Fler enkla sömnadsprojekt:

Vetekudde
Kaffefilter
Basker
Rynkad kudde
Linneservetter