AVSNITT 8: En präktig orgasm

AVSNITT 8: En präktig orgasm

18 november, 2020 1 av Fredrika

Avsnitt 8 är här!

AVSNITT 8: En präktig orgasm

AVSNITTSGUIDE

Finaste poddlyssnare! Det är mörka tider med stränga restriktioner och novemberrusk. Vi spelade in det här avsnittet innan de nya restriktionerna kom, men pratar om att hösten kan vara fin just för att den är lite mörk och stillsam. Det finns tid för tända ljus, vila och återhämtning. Vilket i sin tur resulterar i skaparflow! I avsnitt 8 är vi mer peppade på skapande än någonsin! Becca experimenterar  med gamla ingrodda danskläder och Freddan tycker hösten är som att åka på sanatorium. Vi planerar för ett jubileumsavsnitt och vill fira med er i avsnitt 10 genom att ha ett frågeavsnitt eller ett tema-asvnitt! Hojta gärna till vilket du tycker låter roligast. Vi hoppas att vi kan ge dig lite inspiration och pepp i ett annars mörkt november.

INTRO

Vi pratar om hösten och skaparflow!

SKAPAR PÅ JUST NU

AVSNITT 8: En präktig orgasm

Becca stickar på Fisherman’s Gansey av Elisabeth Zimmerman i Dovestone Natural Aran, ett par tvåändsstickade tofflor ur boken Tvåändsstickat och pendlarsjalen Rockhopper av Anna Maltz.

AVSNITT 8: En präktig orgasm

Hon försöker sy trosor av gamla tshirts. Resultatet är hittills NJA… Hon återkommer efter mer research. Hon har inte sytt klart Wide legged pants från Peppermint Magazine. Projektet krånglar… Annars syr hon praktiska raksömmar – har fållat ett tyg som Freddan tryckt och byggt en walk-in closet i sovrummet.

AVSNITT 8: En präktig orgasm

Yllebroderiet är klart!

AVSNITT 8: En präktig orgasm

Freddan stickar en egendesignad kofta i ett fluffigt mohairgarn

och syr ett smockat set

AVSNITTETS FUCK UP

Inga fuck ups! (Eller Becca har redan avslöjat sin)

AVSNITTETS ORGASM

Becca klipper gamla kläder i trasor och gör kuddstoppning av det. Kul med återbruk!

Freddan har stickat klart sin examenspresent till sig själv: en lila jumper!

SUGEN PÅ JUST NU

Freddan är sugen på att sy en A-linje-kjol, samt sticka en röd och lilarandig tröja

Också sugen på att sy nåt av ett rosa och vitrandigt bomullstyg. Kanske en kort a-linjeformad klänning utan ärmar.

Becca är sugen på att sy en skjortklänning i ett grå och gulrutigt viskos-tyg. Kanske ett mönster från Merchant and Mills?

AVSLUT

Häng med på sypeppens tema FÄRGSPRAKANDE eller inspireras av allas fina bilder under taggen #färgsprakande med sypeppen. Här hittar du insamlingsinlägget och här kan du läsa om hur du deltar!

Vi vill fira vårt 10:de avsnitt med er genom att ha tema-avsnitt eller fråge-avsnitt! Hojta gärna och säg vad du tycker låter roligast!