Hur du virkar bomullspads

Hur du virkar bomullspads

20 december, 2017 0 av mikael
Hur du virkar bomullspads

Då har det blivit dags att posta sista adventsluckan för i år! Så klart bjuds det på ett julklappstips som går fort att göra och som dessutom är superenkelt! Idag visar jag hur du virkar bomullspads. Bomullspads är perfekta att tvätta bort sminket med och när du använt dem kokar du dem eller lägger in dem i en tvättpåse och in i tvättmaskinen! Bra både för ansiktet, ekonomin och miljön! Jag har virkat mina bomullspads i lin och bambu men du kan så klart även använda till exempel bomull. Jag har skrivit vilken virknål jag använt och hur jag gjort mina ökningar men det beror så klart på hur tjockt ditt garn är. Men du märker snabbt hur mycket du ska öka för just ditt garn, om bomullsrondellen börjar bli skålformad har du ökat för lite och om den börjar bli vågig har du ökat för mycket. Du får testa dig fram helt enkelt. Så snart du fått till hur du ska öka går det fort som attan att virka de här små bomullsrondellerna!

 

Hur du virkar bomullspads

✂  Garn – Till exempel Bambu, bomull, hampa, lin
✂  Virknål nr 4 eller den som passar ditt garnval
✂  Sax
✂  Stoppnål

Förkortningar:
m – Maska
sm – Smygmaska
fm – Fast maska

18112017-IMG_8717

Virka 4 lm och slut dessa till en ring med 1 sm.  

Varv 1. Virka 2 fm i varje fm = 8 fm
Varv 2. Virka 2 fm i varje maska = 16 fm
Varv 3. Virka 1 fm, 2 fm i nästa fm, 1 fm, 2 fm i nästa fm. Fortsätt så varvet ut = 24 fm
Varv 4: Virka 1 fm, 2 fm i nästa fm, 1 fm, 2 fm i nästa fm. Fortsätt så varvet ut = 36 fm
Varv 5: Virka 1 fm i varje fm = 36 fm


Avsluta med en smygmaska, klipp av garnet och fäst trådarna. Klart!

Nu hoppas jag du vet hur du virkar dina egna bomullspads!

18112017-IMG_8713

Tidigare adventsluckor:


Hur du virkar en nätkasse
Hur du syr en kimono
Hur du syr en grythandske
Hur du syr och broderar ett datorfodral
Hur du stickar en disktrasa
Hur du syr ett penselfodral  


Julkalendern är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.

 
Vad är sypeppen?
Vad är Sewityourself?
Siy.sewityourself på instagram
Sypeppens facebookgrupp