Den rutiga Svanekeblusen

Den rutiga Svanekeblusen

15 november, 2019 1 av Fredrika

Mönster: Svanekeblus no 8 från How to do fashion
Tyg: Rutigt bomullstyg från farmor
Svårighetsgrad: ▲▲▲

Glad fredag allihop! I november behövs helgerna mer än någonsin, den här veckan har det varit lite trögt att komma upp ur sängen, dessutom har vi haft en skrivuppgift i skolan som ska in idag. Det här med att skriva på beställning är så svårt tycker jag! Men det ska bli riktigt skönt att lämna in den idag och sen ta helg!

Den här månaden har vi ju tema Mönstermix i Sypeppen och mönster är det bästa jag vet! Så låt oss kika på en mönstrad blus jag sytt klart och fotat!

Jag har alltså sytt ännu en blus av mitt nya favvomönster, Svanekeblus. Även denna är i ett gammalt tyg. Den förra hittar ni här. Det rutiga tyget låg i högen med stuvbitar som farmor lagt undan för lappteknik, men det räckte preciiiis till en liten blus!

Jag älskar den här typen av smårutigt tyg och jag tycker att tyget gjorde sig ypperligt som en Svanekeblus!

Så vad är mixen kanske ni undrar? Hm ja kan det kanske gillas att jag klätt in knappar i samma tyg? Mixat mönstrade knappar med mönstrat tyg? Kanske lite tveksamt, men hellre fler bidrag med tveksamma tolkningar än få med on-point-tolkningar säger jag! Och som tur är, är ju jag med och styr den här utmaningen så jag säger GODKÄNT! Puh! Vilken tur!

Men i helgen ska jag försöka komma en bit på mitt ”riktiga” projekt! Hur går det för dig med ditt bidrag?