Avsnitt 6: Världens deppigaste påskris

Avsnitt 6: Världens deppigaste påskris

10 april, 2020 1 av Fredrika

Nytt avsnitt av Skapligt kommer lastat!

Avsnitt 6 – Världens deppigaste påskris

Avsnittsguide:

Sjätte avsnittet är här, likaså påsken och Corona. Vi pratar om det fina i att ha skapandet som en självklarhet i livet, växtfärgningar som gått åt pipsvängen och att vi hoppas på att fler kommer söka sig till skapande sammanhang. Becca har skapartorka, ska limma ihop 40 tusen papper och spår att systrarna Weststrand kommer rädda stickvåren. Freddan upptäcker att hon gjort en missräkning och bidrar med världens deppigaste påskris. Glad påsk önskar systrarna Holmberg!

Intro

Freddan berättar om Sypeppen! Sypeppen är ett initiativ som drivs av mig och Josefine. Vi vill ge dig möjlighet att visa upp dina textila alster och inspireras av varandra. Varje månad skapar vi tillsammans, ibland utifrån ett tema och ibland helt fritt. I slutet på månaden, lämnar du en länk till ditt bidrag i insamlinginlägget och så sammanställer vi allt i ett stort blogginlägg. Här kan du se alla bidrag från mars månad. Här kan du läsa mer om sypeppen och hur du deltar och här är vår instagram.

Skapar på just nu

Becca har äntligen stickat klart sina tvåändsstickade jul-klappsvantar och matar på med Barbicel

Hon stickar på Yves Cardigan i Wool Kitchen DK

fortsätter med sitt Yllebroderi och ska börja på ett par byxor

Freddan stickar fortfarande på sin Woodwardia i Super tweed från Fonty och Silk Mohair från Sandnes.

Hon har stickat klart provlapp och bestämt färgkombo till 40-talskoftan, stickad i Sunday från Sandnes men upptäcker att hon inte riktigt räknat klart… Om ni har tips på hur hon ska gå tillväga får ni gärna lämna en kommentar här, eller på instagram!

Hon har gjort klart en hel hög med plagg under UFO-månaden, sytt klart två kuddar och planerar att fortsätta sy klart sina UFOn, som den blommiga klänningen på bilden här. Becca får i läxa att beställa spännen till sina hängselbyxor!

Avsnittets fuck up

Freddan har färgat tyg och ägg till sitt påskris med morotsblast, lökskal och avokado. Blev inget vidare. Det blev värlsdeppigt.

Becca har däremot ett riktigt pastelligt påskris. Freddan tipsar om Johanna i Kulla som färgat egna påskfjädrar

Becca ska växtfärga ett sofföverdrag med krapp. Prydnadskuddarna som färgades med gurkmeja solblektes dock på DIREKTEN

Avsnittets orgasm

Becca tipsar om The Fold Line där en kan söka på och spara olika mönster

Freddan glömde av sig och avslöjade orgasmen redan tidigare i podden: sin resårstickning. Hon försöker hjälpa upp det med att berätta om att hon byggt en modell…..

Sugen på just nu

Freddan vill sy under påskhelgen! Hon är sugen på ett gul och vit-randigt jerseytyg som ska bli en långärmad t-shirt, ett smutsrosa manchester-tyg som gärna får bli ett par byxor och ett egenfärgat lejongult linnetyg som kanske blir en byxdess.

Becca har lagt fram en inspirationshög med tyger hon vill sy av. Hängselbyxor i det gula, ett par shorts i det mönstrade, byxor av det orangea eller en klänning i grön spets.

Hon ska också sticka en linneklänning. Men vilket mönster? Raindrops eller förlänga denna tischan?

Becca tipsar om en kollektion av Sari Nordlund. SNYGG KLÄNNING! Men inte passande till lingarnet

Freddan är också sugen på ett nytt stickprojekt. Kanske Ollivander?

Avslut

Freddan påminner om Sypeppen och att du gärna få tagga dina bilder med #isewlatedmedsypeppen och #sypeppen eller bara gå in och kika på allt fint andra gör!

Påskriset kanske inte blev så deppigt när allt kom omkring?

GLAD PÅSK ÖNSKAR SKAPLIGT!