Lär dig sticka, från garnval till färdigt alster!

Lär dig sticka, från garnval till färdigt alster!

23 december, 2022 1 av Fredrika

Lär dig sticka! Samlingsinlägget


Hemstickat är årets julklapp och jag tycker att det är så roligt att fler får upp ögonen för hantverket. Att fler ser att det går att skapa alster med sina händer och att det inte behöver vara särskilt svårt. Alla som vill, kan med lite övning bli hejare på att sticka och jag har skrivit en hel drös på det temat. Så nu när ni är så många som skrivit och vill komma igång med er stickning tänkte jag att jag skulle samla ihop inläggen här så att det är lätt att hitta dem!


En stickskola i snabbformat!


Lär dig sticka, från garnval till färdigt alster!


Vi går ut hårt och börjar med en liten stickskola i snabbformat. Här får du en snabbintroduktion i allt från att välja mönster och garn till vad stickfasthet är och vilka stickor du behöver. Allt du behöver veta för att få ett hum om var du börjar helt enkelt! Klicka dig in på inlägget här.


Att välja garn!


Lär dig sticka, från garnval till färdigt alster!


Men att fördjupa sig lite i vad stickfasthet är och hur du väljer rätt garn kan vara ganska avgörande för hur ditt projekt blir i slutändan. Därför har jag skrivit ett helt inlägg tillgänat just det, där vi trasslar ut allt du behöver veta för att få ett garn som passar till ditt projekt, så att alstret blir i rätt storlek . Klicka dig in på inlägget här.


Att välja stickor!När du fått fatt på rätt garn ska du också ha ett par rediga stickor. Men vilka ska du välja då bland alla märken och varianter? Låt mig hjälpa dig! Klicka dig in på inlägget här.


Sticka din första kofta!De allra flesta känner nog ett sug efter att sticka ett riktigt plagg, en kofta. Många tänker att en kofta ska vara jättesvår att sticka! Men vet ni vad, det behöver det faktiskt inte vara. På riktigt! Eftersom koftor är lite av min hjärtefråga har jag så klart skrivit ett inlägg på det temat också. Klicka dig in på inlägget här.

Historien om min första kofta!

Nu är du redo att ta dig an ditt första stickmönster! Som en liten bonus slänger jag också in en liten kärlekstext om min allra första stickade kofta. Läs historien om min första kofta här <3

Fredrikas stickskola!

Pst… fastnar du i hur du ska sticka krångliga tekniker? Ingen fara. Kolla in min stickskola på youtube! Här hittar du allt från hur du lägger upp dina första maskor, hur du plockar upp maskor om du skulle råka tappa dem och hur du stickar två ärmar samtidigt!

Lycka till och tagga mig gärna i dina projekt så jag får se hur det går <3 Om du saknar du något på temat om att lära sig sticka, får du gärna lämna en kommentar med önskeinlägg!

Hitta mig på:
Instagram
Youtube