Lite inspiration till månadens tema Remake!

Lite inspiration till månadens tema Remake!

19 februari, 2020 4 av Fredrika

Den här månaden har vi tema #Remakemedsypeppen och jag är så taggad! Och det verkar ni också vara vilket så klart gör mig ännu mer taggad! Den här månaden är jag såå taggad på att ÄNTLIGEN sy utav tyget som jag köpte på Gårda textils vintage-avdelning i höstas. Det är en så himla bra grej tycker jag att de numer, utöver sitt ordinarie sortiment har fyllt övervåningen med en massa gamla tyger i roliga mönster och fina kvaliteter. Så hoppas jag verkligen att fler butiker ska våga tänka! Då kan jag få samma service och hjälp av kunnig personal i butiken samtidigt som jag handlar gamla tyger. Perfekt ju!

Så vad ska jag skapa då? Jo jag har precis klippt ut till en matchande dress bestående av byxor och blus, jag hoppas att det också ska räcka till en fluga och då är det ju perfekt att Josefine gjort ett mönster på det. Jag hade önskat att det skulle räckt till en basker också men det gjorde det verkligen inte, så det får funka ändå! Den prickiga blusen är jag himla sugen att sy om men jag är tveksam om jag kommer hinna det…

Har du kommit på vad du vill skapa på månadens tema? Annars kommer här lite tips….

Inspiration till Remakes!

I somras gjorde jag ett inlägg där jag visade hur du syr om en stor T-shirt till en volangtopp!

Ibland kan det vara svårt att hitta loppistyger som passar till vardagsplagg, men att hitta ett tyg som passar till förkläde är loppisarna perfekta för!

Likaså om du hittar mindre bitar av linne eller bomullstyg är det perfekt till att göra bees wax wraps

Att laga plagg tycker jag i allra högsta grad är att göra en remake. Det ger ju alstret en andra chans och förlänger livslängden. Här har jag visat hur du gör för att stoppa en socka.

Linnea Larsson har skrivit den inspirerande boken Go recreate! med mönster till bebiskläder du enkelt gör om själv! Här är en body jag sytt ur hennes bok.

Men så klart kan du egentligen sy vad du vill och delta i temat bara genom att använda gamla material! Det är något jag ofta gör! Här är några outfits som är sydda av gamla material!

Den blommiga kjolen

Jessicia dress

Jennyoverall och Svanekeblouse

Randiga kjolen och blommiga sollivet

Den blommiga byxdressen

Farmors gula byxor och volangtopp

Rutiga byxorna och singoallatoppen För att bara nämna några! Det ska bli så kul att få se ditt bidrag!